FREDDIE NYSTRÖM BAND - Nio och en halv dag

Freddie Nystrom Band Nio och en halv dag front

FREDDIE NYSTRÖM BAND
Nio och en halv dag
Nyström Production NP 007 (26 min)

Den ständigt produktive Freddie Nyström och hans band har åter varit inne i studion och spelat in. Resultatet är en EP-CD med 5 låtar där 3 alster är helt nyskrivna. Med sig i studion har Dan Unenge på klaviatur tillkommit. Han kommer från Lidköping och har en ovanlig bakgrund med att ha skrivit musik för film och videospel.

Som första spår på en skiva väljer man oftast att ta en upptempolåt som ska inbjuda lyssnaren. Freddie Nyström väljer att inleda med den magnifika slowbluesen ”Nio och en halv dag” med fint piano från Unenge som låter krispigt kristallklart och med utmärkt barrelhousekänsla. Höjdpunkten för mig på skivan blir nyskrivna ”Bluesen tar mig hem”som är en sugande långsam blues där Freddie Nyström bjuder på vackert blått gitarrspel ur den högre skolan. Nya alstret ”Blå från topp till tå” har hög ”dansibilitet” och fint medryckande piano av Unenge.

Freddie Nyström och hans band bevisar att det går att göra utmärkt blues på svenska. Jag tycker att Freddie Nyströms gitarrspel håller hög internationell klass och jag tycker även att hans sång röst har utvecklats. Men jag har en misstanke om att Freddie Nyström är långtifrån färdig och jag vill följa hans fortsatta resa

Denna EP är mycket bra som en bit på den vägen och rekommenderas varmt.

Skriv ut