CLEVELAND CROCHET - Hillbilly Ramblers & Sugar Bees

cleveland crochet

CLEVELAND CROCHET
Hillbilly Ramblers & Sugar Bees
Bear Family BCD 17598 (51+47 min)

1961 klättrade för första gången en cajunlåt in på Billboards poplista. Låten var ”Sugar Bee” och artisten ”the fiddler” Cleveland Crochet med sin grupp Hillbilly Ramblers, sång av steelgitarristen Jay Stutes. Låten fick en ny vår 1970 då Canned Heat hade den som inledningsspår på sin LP ”Future Blues”.

På denna dubbel-CD finns alla inspelningar Crochet gjorde på bolagen Folkstar, Khoury´s, Goldband, Lyric och Swallow åren 1954-1963. Outgivet, alternativtagningar, masters och även utgivningar då bandmedlemmarna Shorty ”Vorris” LeBlanc (dragspel) och Jay Stutes fick stoltsera som soloartister. Givetvis med Crochet som bandledare och kompgruppen angiven som Hillbilly Ramblers eller Sugar Bees.
Cajun är grundkonceptet men även ingredienser av swamp och hillbilly färgar soundet. Det här är en utsökt återutgivning. Jag sitter och njuter med mungiporna uppåt under alla 38 spåren.

Som vanligt är det nästan lika roligt att läsa den 34-sidiga bookleten, skriven av Michael Hurtt, som att lyssna på skivorna. Han har fått anlita många källor för att få fram fakta, bland andra Arhoolies Chris Strachwitz.

Skriv ut