ESQUELA - A Sign From God

esquela

ESQUELA
A Sign From God
Livestock Music LM 005 (36 min)

Denna platta har kommit till under speciella omständigheter på grund av covidpandemin. Bandledaren John ”Chico” Finn har spelat in grunderna för låtarna, sin sång och akustiska gitarr i sin hemstudio.

Därefter har han skickat filerna till plattans producent Eric ”Roscoe” Ambel som fördelat ut filerna till övriga musiker i bandet, för att sedan, när de lagt på sina instrument (och sång av kvinnliga medlemmen Becca Frame), mixa och göra egna pålägg med sång och gitarr i sin hemstudio. Jag har stort förtroende för de projekt som Eric Ambel är inblandad i. Jag var en anhängare av hans band The Del-Lords och hans soloplatta ”Roscoe´s Gang” som kom 1988 är fortfarande en av mina absoluta favoriter vad gäller rotrockplattor.

Av soundet att döma år frågan om det här inte är lika mycket en Ambelplatta som en av bandet Esquela. Ja, låtskrivandet kan ingen ta ifrån John Finn, nio av de tio låtarna har han skrivit. Den tionde, ”Wait for me”, är en tonsättning av en dikt skriven under andra världskriget av den ryske soldaten Konstantin Simonov. Det är bra och aktuella, många gånger politiska texter, han fått till - klimatet, sexuella trakasserier och rasism är några av de ämnen som tas upp.

Det här är en platta fylld med bra låtar. Rock som svänger och som känns angelägen.

Skriv ut