AXMAN BAND - Kulturhusparken, Vallentuna, 1 juni 2021

axman
Foto: Tommy Löfgren

HOLA! livemusik med publik (fler än 8 pers) tillbaka igen! När regeringen och Folkhälsomyndigheten släppte på en del av pandemirestriktionerna den 1 juni var kulturnämnden och Vallentuna Bluesförening snabbt på med en gratiskonsert. Det var ”bara” bluesföreningen som hann ut med information och heders åt de medlemmar som slöt upp.

Axman Band är fem rutinerade herrar (en keyboardspelare hade dock förfall denna kväll) från Stockholm med en bred – men stadigt – bluesig repertoar. Denna kväll spelade George Hedlund, vo/keys; Ola Insulander, gtr; Peder Ax, bg; Håkan Englund, dr. De har så mycket i bagaget att de inte har några problem att nå fram till publiken med en och annan slowblues. Sånt uppskattas av undertecknad. Ola Insulander varierar sitt gitarrspel och solot i ”Goin´ up the country” var toppklass. George sjunger bra, men jag hade velat höra mer av hans klaviaturspel. Sånt man får höra när bandet är fulltaligt. Låtar jag kommer ihåg titlarna på är James Cottons ”One more mile to go”, JJ Cales ”No change in the weather” och gamla ”Sittin´ on top of the world”. Dessa och alla övriga mycket bra framförda.
En trevlig kväll, fast lite synd i den soliga men småkyliga försommarkvällen att åskådarplatserna hamnat i skuggan av kulturhusetbyggnaden.

TLBK
Två glada medlemmar i Vallentuna Bluesförening och en dansande.  Foto: Sten Ljunggren.

Skriv ut